Hoewel we nog maar weinig van de Magic Leap-headset hebben gezien, heeft de bril mogelijk al z'n naam te pakken: de Magic Leap One. De augmentedrealitybril is nog nooit buiten het bedrijf getoond, maar heeft wel al veel investeerders achter zich staan.

Magic Leap One: de naam van de AR-bril?

In de afgelopen maanden heeft het bedrijf Magic Leap miljoenen dollars opgehaald voor de augmentedrealitybril van het bedrijf, maar tot op heden hebben we er in de echte wereld nog niets van gezien. We weten dus weinig over de AR-bril, ook al is er al wel mogelijk wat informatie gelekt. Zoals vandaag bijvoorbeeld: de naam is waarschijnlijk al op het internet te vinden. Bij de US Patent and Trademark Office (USPTO) is namelijk op 6 november de naam Magic Leap One vastgelegd. Dit is nu de tweede keer dat deze specifieke naam opduikt.

De eerste keer was in 2016, toen de CMO, Brenda Freeman, de naam in een interview liet vallen. Ook is de naam Magic Leap Monster Battle geregistreerd; mogelijk is dit een app die we kunnen gebruiken op de Magic Leap One. Eerder kwam ook al naar buiten dat de augmentedrealitybril binnen nu en zes maanden naar een kleine groep testers zou gaan, maar daar is verder niets meer over naar buiten gebracht. Het heeft investeerders overigens niet tegengehouden: onlangs werd er wederom vijfhonderd miljoen dollar opgehaald.