Magic Leap, een bedrijf dat werkt met augmented reality-tech dat nog steeds geen echt product heeft laten zien, heeft beveiligingsbedrijf Northbit gekocht. Wat het bedrijf hiermee wil bereiken, is echter niet bekendgemaakt.

Israëlisch beveiligingsbedrijf Northbit overgenomen door Magic Leap

Magic Leap werkt al jaren aan augmented reality (zoals het bedrijf het zelf noemt: mixed reality), maar heeft tot op heden nog helemaal geen product laten zien. De verwachting is dat het bedrijf aan een speciale bril werkt, die lijkt op de Microsoft HoloLens. Eén ding is echter wel zeker: de maker blijft zijn bedrijfsvoering uitbreiden met alweer een aankoop. Ditmaal van het Israëlische beveiligingsbedrijf Northbit. Dit bedrijf staat bekend om zijn werkzaamheden binnen cyber security - zo wist Northbit in te breken binnen Android dankzij Stagefright.

[irp]

Andere taken waar Northbit om bekendstaat, zijn bijvoorbeeld het optimaliseren van het geheugen- en processorgebruik en sporenonderzoek binnen computers. Hoe deze aankoop de technologie van Magic Leap gaat verbeteren, is echter niet bekend. Het is echter wel een opvallende aankoop. Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft een groot aandeel in het bedrijf. Google is natuurlijk verantwoordelijk voor Android, waar Northbit dus met succes in heeft kunnen breken. Of dit gegeven nu in de weg gaat staan, is helaas ook niet bekend.