Magic Leap, de ontwikkelaar van een bijzondere augmented reality-achtige bril, is al maanden achter de schermen bezig met het ontwikkelen van zijn eerste product. Er is een overvloed aan geld (bijna 800 miljoen dollar), en groot vertrouwen van investeerders als Google. Maar wat is Magic Leap eigenlijk? Wired mocht als eerste een beetje achter de schermen kijken.

Augmented reality wordt Mixed reality

Wat Wired zag, is lastig te beschrijven. Augmented reality kennen we als een projectie van iets wat er niet is, over beelden van de echte wereld heen. Dan hebben we de Hololens van Microsoft, die ongeveer hetzelfde doet, maar dan geavanceerder. En dan is er Magic Leap, die dit nog een paar stappen verder neemt. Je waant je in een kantoor. In dat kantoor loopt een robotje rond, dat je van heel dichtbij kunt inspecteren. Het ding lijkt echt, het beweegt, het maakt geluid, je kunt alle draadjes zien lopen. Dat is Magic Leap, dat met een soort bril die geen bril mag heten, voor de ogen zit. Het is een compleet doorzichtige lens (die ook al niet zo mag heten) stampvol geavanceerde elektronica die alleen maar tot doel heeft om de ogen te misleiden, en daar is Magic Leap erg goed in.

Gezichtsbedrog

In een filmpje dat Wired heeft gepubliceerd, kun je zien hoe beelden zich niet alleen maar over de werkelijke wereld heen projecteren, maar hoe ze er volledig in worden opgenomen. Magic Leap heeft het dan ook liever over 'mixed reality' dan over 'augmented reality'. Je denkt te zien wat je ziet, totdat je de bril - die niet zo mag heten - weer af zet. Kwallen zwemmen door de lucht, robots lopen door de kamer, en met een speciaal pistool kun je die robots zelfs afknallen. Magic Leap werkt hard aan de ontwikkeling van games voor de nieuwe uitvinding.

Geheimzinnig

Het bedrijf is erg duister over alles: wat voor product er komt, hoe het eruit ziet, wat voor toepassingen ervoor worden ontwikkeld en wanneer het uitkomt, hoe duur het gaat worden en of er nog andere, serieuzere toepassingen voor worden bedacht. Laat staan de technologie die in het product zit; ook daarover verklapt Magic Leap weinig meer dan dat er een soort van scherm in zit dat de ogen op een fantastische wijze bedriegt.

Het filmpje dat Wired mocht publiceren, is hieronder te zien.