Magic Leap heeft samen met Lucasfilm en ILM een nieuwe studio opgericht die zich gaat focussen op het maken van experimentele verhaalmomenten. De Magic Leap-bril is een augmented reality-headset, die de echte en een virtuele werkelijkheid met elkaar mengt.

Magic Leap en Lucasfilm slaan handen ineen

Magic Leap wil zich ook met de markt voor films gaan bemoeien. Het bedrijf achter de experimentele augmented reality-bril, waar maar weinig over bekend is, slaat namelijk de handen ineen met Lucasfilm en Industrial Light & Magic. Deze samenwerking heeft een lab opgeleverd waar augmented reality-specialisten en filmmakers samenkomen voor het maken van experimentele verhaalmomenten. Ook is er een nieuwe video vrijgegeven met daarin Star Wars-hologrammen. In de video zien we de robots C-3PO en R2-D2.

Zoals je kunt zien in de bovenstaande video, smelten de hologrammen mooi samen met de omgeving. Deze aankondiging brengt weinig nieuwe informatie met zich mee als het om de techniek van de augmented reality-bril gaat. Maar nu hebben we wel een iets duidelijker beeld van wat de Magic Leap kán. Onlangs bracht het bedrijf achter de bril ook al een software development kit uit, zodat ontwikkelaars alvast software kunnen maken. In totaal werken er nu tien bedrijven aan software - ook daar is nog helemaal niets over bekend.