Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan zal de augmentedrealitybril Magic Leap binnen nu en zes maanden worden gelanceerd. De prijs van de bril zal ergens tussen de vijftienhonderd en tweeduizend dollar gaan liggen.

Magic Leap binnenkort te koop - gerucht

De Magic Leap is een augmentedrealitybril die niemand buiten het bedrijf nog in werking heeft gezien, maar waar al wel heel veel om te doen is. Zo nu en dan verschijnt er nog wel eens een conceptvideo op het internet, waardoor investeerders wederom geld geven, maar daar blijft het bij. Bloomberg meldt nu dat de bril binnen nu en zes maanden op de markt moet verschijnen. Het gaat mogelijk nog niet om de officiële lancering van het product, omdat de bril aanvankelijk naar een kleine groep toekomstige gebruikers zal gaan.

Zoals het er nu naar uitziet, zal de bril ook ergens tussen de vijftienhonderd en tweeduizend euro gaan kosten, waardoor de mainstreammarkt niet echt in zicht is. Wel zou het bedrijf daarmee de concurrentie aangaan met Microsoft, die voor ongeveer hetzelfde bedrag de HoloLens in de markt heeft gezet. Qua vorm weten we ook nog niet zoveel, maar mogelijk wordt Magic Leap groter dan een reguliere bril en kleiner dan een gemiddelde VR-bril. Ook zal de gebruiker een kleine processor moeten dragen.