Het mag inmiddels duidelijk zijn dat smartwatches nog niet aan de verwachtingen voldoen en je zou zelfs kunnen zeggen dat Google een probleem heeft met smartwatches. De verkopen blijven achter op de verwachtingen, zeker ook als we naar Android Wear kijken. Maar, Google geeft niet zomaar op en het Magic Minute Project moet er aan bijdragen dat Android Wear aan populariteit wint.

Google heeft het Magic Minute Project gelanceerd om mensen er meer bewust van te maken wat er allemaal in één minuut kan gebeuren. De focus ligt met name op unieke gebeurtenissen, grappige momenten of belangrijke momenten in je leven. Google heeft het project inmiddels opgesteld voor iedereen die er aan bij wil dragen en vraagt mensen om hun eigen Magic Minute te uploaden en op te sturen naar Google. Als je meedoet bestaat de kans dat Google jouw video uitlicht.

Dat gezegd hebbende blijft het natuurlijk een reclamecampagne rondom Android Wear. In verschillende video's zien we dan ook Android Wear smartwatches van onder meer Asus, Huawei en Fossil verschijnen. Of het Google gaat helpen om smartwatches aan de man te brengen is onwaarschijnlijk maar het is wellicht een begin. Benieuwd naar onze ervaringen met Android Wear op onder meer de Asus ZenWatch en Fossil Q? Bekijk dan onze reviews.