Het is vanaf nu mogelijk een magnetisch oplaaddock te kopen voor de Apple Watch, rechtstreeks vanaf Apples eigen website. Met het oplaaddock kun je de Apple Watch-smartwatch op twee manieren draadloos opladen door hem erop te leggen.

Dit is het Apple Watch-oplaaddock

Heel even kwam de magnetische oplaaddock voor Apple Watch al in het nieuws, maar vanaf nu is het apparaat ook daadwerkelijk te bestellen in Nederland, vanaf de website van Apple, compleet met een Lightning-naar-usb-kabel. Met het magnetische oplaaddock voor Apple Watch kun je je Apple-smartwatch opladen terwijl hij op z’n zij ligt, zoals hierboven op de afbeelding te zien is. Ook kun je het bandje losmaken en de Apple Watch plat op het dock leggen. In welke houding je hem ook neerlegt, je laadt hem in beide gevallen draadloos op.

oplaaddock-apple-watch-2

Mocht je de Apple Watch op z'n zij op het oplaaddock leggen, dan gaat hij automatisch over op de nachtklokmodus. Zodoende kun je de smartwatch ook als wekker kunt gebruiken. Het magnetische oplaaddock maakt gebruik van dezelfde inductieve oplaadconnector die bij Apple Watch wordt meegeleverd. Het is geschikt voor beide modellen, zowel 38 mm als 42 mm. En met de Lightning-naar-USB-kabel sluit je het dock aan op de Apple USB-lichtnetadapter van 5 watt. Het oplaaddock kost 89 euro en heeft een levertijd van één dag.

Lees ook onze recensie van de Apple Watch.