Wie liever het horloge van haar overgrootmoeder draagt dan een hypermoderne smartwatch, maar wel over slimme functies wil beschikken, moet Maintool in de gaten houden. Die verstopt al die functies in het bandje, dat past op alle bestaande horloges.

Stijlvol lederen horlogebandje stampvol technologie

Maintool ontwikkelt strips die vol zitten met de technologie die we in hedendaagse smartwatches tegenkomen. Die strips zijn zo dun, dat ze in een gewoon en stijlvol leren horlogebandje zijn verwerkt. Zo kan de drager zijn gewone horloge om houden, en toch genieten van de slimme functies.

Gezondheid en fitness

Die slimme functies hebben vooral betrekking op de gezondheid en fitness. Stappenteller, slaapmonitor, calorieënteller, hartslagmonitor, wekker, stressmanagement en een discrete trilling als er een notificatie van een via bluetooth verbonden smartphone wordt doorgestuurd: dat is Maintool in een notendop.

Maintool bandje 2

Huidtemperatuur

De bandjes kunnen ook de huidtemperatuur vastleggen, en bezitten een kleine knop waarmee bijvoorbeeld een nooddienst opgeroepen kan worden of een telefoontje dat op de smartphone binnenkomt, snel opgehangen kan worden. De bandjes hebben een batterijduur van twintig dagen. Ze zijn waterdicht.

Onzichtbaar

Slimme horlogebandjes zijn op zich niet nieuw, maar Maintool belooft dat de elektronica volledig onzichtbaar in de horlogebandjes worden verwerkt. De informatie die het bandje verzamelt, kan alleen via een verbonden app in een smartphone worden bekeken en geanalyseerd.

Maintool bandje 3

Na leer komt rubber

Behalve lederen bandjes, wil Maintool binnenkort ook rubberen horlogebandjes maken met de slimme technologie erin. Maintool ziet kansen voor afzet bij ouderen, die hun eigen horloge niet willen inleveren voor een smartwatch. Maar de slimme technologie - die alle belangrijke lichaamsfuncties monitort - kan zo wel naar de pols worden gebracht. Met talrijke medische instellingen en organisaties heeft Maintool al contacten gelegd voor de ontwikkeling van de bandjes tot een product waar medici iets mee kunnen.

Frans/Spaans product

Maintool is een Frans/Spaans product. Het is nog ongewis wanneer de bandjes op de markt verschijnen, en hoe duur ze worden.

Maintool heeft een filmpje gemaakt. Dat is hieronder te zien.