De makers van de Matrix-smartwatch, het horloge waarvan de batterij nooit leeg loopt, hebben een tweede variant van hun slimme horloge gemaakt die meer stroom kan opslaan en daardoor ook meer mogelijkheden heeft dan de eerste Matrix.

Dikker

Deze PowerWatch X is dikker en ook schokbestendiger dan de originele Matrix. Verder werkt hij hetzelfde. De horloges onttrekken hun stroom aan de lichaamswarmte van de drager. Hoe meer die beweegt en warm wordt, hoe sneller het horloge wordt opgeladen. Wordt het horloge een nachtje 0f langer af gedaan, dan bewaart hij alle opgeslagen data en zal hij weer gaan werken nadat hij een tijd is gedragen.

Notificaties en vibraties

De PowerWatch X heeft een grotere batterij en kan daarom wat meer dan de originele Matrix. Deze krachtige variant kan ook notificaties vanaf een smartphone doorgeven via een bluetoothverbinding en trillingen produceren om een notificatie kenbaar te maken. Deze opties heeft de eerste Matrix niet.

Lichaamswarmte

Omdat het horloge op lichaamswarmte loopt, belooft het precies bij te kunnen houden hoe het zit met calorieverbruik. Het horloge wordt door de uitvinders dan ook op de markt gezet als een ultiem fitnesshorloge. Omdat er geen oplader of vervangbare batterij nodig is, kan de originele Matrix tot vijftig meter diep onder water overleven, en de PowerWatch X zelfs tot tweehonderd meter.

Indiegogo

De makers voeren al een tijdje een crowdfundingcampagne op Indiegogo om hun producten op de markt te krijgen. Gezien het feit dat ze nu al op 1,2 miljoen dollar aan toezeggingen hebben, wat 937 procent van hun doel is, lijkt het erop dat de Matrix, zoals beloofd, in oktober in de winkels zal liggen. De prijs zal dan waarschijnlijk tussen 150 en 180 euro liggen.

Import

Of de Matrix ook in Nederlandse winkels verschijnt, is nog onzeker. Via import kan het horloge wel naar Nederland worden gehaald zodra de verkoop van start gaat. Ondersteuners via Indiegogo hebben dan een streepje voor.