Een man genaamd Derek Westerman heeft het voor elkaar gekregen voor 25 uur in virtual reality te verblijven en heeft daarmee een wereldrecord te pakken. Guinness was erbij om de poging waar te nemen en op te schrijven, met een aantal voorwaarden.

25 uur in virtual reality - dat is een wereldrecord

Een man genaamd Derek Westerman heeft het voor elkaar gekregen voor 25 uur in virtual reality te verblijven en heeft daarmee een wereldrecord op zijn naam kunnen zetten.
While many people, especially gamers, have spent a lot of time in Virtual Reality, it seemed important to set an official Guinness record with our current ‘excited-about-VR’ climate, so we essentially had an official benchmark to beat.

[irp]

Guinness zag de recordpoging wel zitten en was erbij de poging bij te wonen. Het bedrijf, dat de wereldrecords bijhoudt, had wel enkele voorwaarden gesteld en één van die voorwaarden was dat de poging gedaan moest worden met één game of app. Westerman koos voor Tilt Brush, een app waarmee je kunt schilderen in vr.

I wanted to pick something that gave me the most freedom. And painting in 3D space for 25 hours seemed like the best bet.

Westerman werd uiteraard in de gelegenheid gesteld wat te eten en te drinken en deed ook zijn behoefte in een emmer - in dezelfde emmer waar hij na zeventien uur virtual reality ook in heeft overgegeven. Wat op zich nog een verrassend hoog aantal uur is, aangezien veel mensen al na enkele minuten in vr te hebben besteed behoorlijk misselijk kunnen zijn.