De Manus VR is een paar handschoenen waarmee je ook objecten kunt voelen die je aanraakt in de virtuele werelden. Een demo wordt ook meegeleverd. Je kunt de handschoenen in het tweede kwartaal van 2016 bestellen. In het derde kwartaal worden ze geleverd.

Manus VR: voel de objecten in virtual reality

Dit is pas handig: een virtual reality-accessoire die het mogelijk maakt virtuele objecten te voelen terwijl je een game speelt in virtual reality. Dat is de Manus VR. De handschoenen zijn in elk geval compatible met de HTC Vive en Oculus Rift. Onduidelijk is nog of de PlayStation VR wordt ondersteund. De gloves zijn volledig wasbaar en bevatten enkele elektronische elementen die ervoor zorgen dat je voelt wat je aanraakt - met een vertraging van vijf milliseconden tussen het aanraken en voelen. De batterij gaat zo'n acht uur mee.

Om je een beetje op weg te helpen met je nieuwe speelgoed, zal de Manus VR geleverd worden met een demo, genaamd Pillow Willow. In deze demo krijg je de taak enkele puzzels op te lossen door middel van objecten aanraken en manipuleren. Je bevindt je in een spookhuis en moet een weeskind heelhuis buiten zien te krijgen. Tijdens de Game Developers Conferende (GDC) 2016 gaan we meer zien van deze accessoire. Tot die tijd moeten we het doen met de bovenstaande video, waarin een demonstratie gegeven wordt van het speelgoed.

Prijs en beschikbaarheid

De Manus VR kost 250 dollar en is in het tweede kwartaal van 2016 te bestellen. In het derde kwartaal worden ze geleverd.