Het lijkt erop dat Manus VR maar toffe functies blijft toevoegen aan hun handschoenen voor virtual reality, blijkt uit een onlangs vrijgegeven video. De handschoenen werken in de video samen met de virtual reality-bril van HTC, de HTC Vive.

Zie de Manus VR in actie

Het lijkt erop dat Manus VR maar toffe functies blijft toevoegen aan hun handschoenen voor virtual reality, blijkt uit een onlangs vrijgegeven video van het bedrijf. In de onderstaande video zien we de fabrikant nieuwe, experimentele armvolgtechnologie demonstreren in samenwerking met de HTC Vive. De Vive-controllers zijn vastgemaakt aan de armen van de drager. Hierdoor kan Manus VR goed bepalen waar de armen zich in real-time in virtual reality bevinden en is daardoor in staat een realistisch model te maken van je arm, hand en vingers.

[irp]

Mocht deze technologie daadwerkelijk werken én aanslaan, dan kan dit voor een doorbraak zorgen in virtual reality-gaming. Momenteel zie je nog vaak dat handen in vr 'zweven' - niet vastzitten aan digitale armen, omdat het moeilijk is die te positioneren zonder de gebruiker te verwarren. Ook kunnen er in-game items op die armen worden geplaatst - zoals Pip-Boy's! - en gamemechanics worden gebouwd rondom de technologie. Zo zou een gamer een stomp kunnen blokkeren door zijn armen voor zijn gezicht te houden. Check de onderstaande video.