Het team achter Manus VR, handschoenen voor virtual reality, heeft bekendgemaakt dat de technologie nu ook in staat is je armen te volgen in vr. Dat heeft het team laten zien tijdens de E3 in de Verenigde Staten. De E3 is een grote gamebeurs die nu plaatsvindt in Los Angeles.

Manus VR volgt ook je armen

Manus VR is momenteel niet het enige bedrijf dat je handen naar virtual reality wil brengen terwijl je een vr-headset op hebt, maar is wel een bedrijf dat goed op weg is een standaard neer te zetten. Dat heeft het team wederom laten zien tijdens de E3 in Los Angeles. Eerder liet het bedrijf al weten dat het werkte aan een experimentele techniek waarmee ook je armen in vr zouden worden geplaatst en tijdens de E3 is laten zien hoe dat precies werkt. Daarvoor krijg je een korte mouw om je arm, die je bewegingen direct vertaalt naar virtual reality.

Je lichaam moet ook eerst worden opgemeten en er moet het één en ander gekalibreerd worden voordat je aan de gang kunt gaan. De ceo van het bedrijf, Maarten Witteveen, belooft dat in de toekomst de Manus VR deze informatie zal opslaan, waardoor je sneller kunt beginnen. Daarnaast werkt Witteveen samen met HTC en Valve aan een oplossing voor de mouwen die nu gebruikt worden: één van de ideeën is de technologie verwerken in een armband, maar zo ver is het nu nog niet. Hoe dan ook: de vorm van de techniek kan dus nog flink veranderen.

De techniek voor het volgen van je armen in virtual reality zal wellicht wat later gelanceerd worden dan de handschoenen, die mogelijk in december verkrijgbaar zijn. Dit zal nog geen finale versie voor consumenten zijn, maar een software developement kit voor ontwikkelaars. Maar liefst tien ontwikkelaars hebben al interesse getoond in de technologie van Manus VR. Mocht deze accessoire aanslaan, dan heb je een mooi middel om niet alleen de bewegingen van je handen, maar ook die van je armen dus in virtual reality te vertalen.