Manus VR, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het tracken van armen in virtual reality, laat in een video zien hoe ver de techniek gevorderd is. In combinatie met de HTC Vive kunnen je armen, handen en vingers in virtual reality worden weergeven.

Track je armen, handen en vingers met Manus VR

Manus VR werkt aan een ultieme wearable in de vorm van een belangrijke accessoire voor de virtual reality-bril HTC Vive. Met hun speciale handschoenen is het namelijk mogelijk je armen, handen en vingers te tracken in de vr-ruimte en dat moet een groot probleem voor virtual reality-fanaten oplossen. Omdat je armen, handen en vingers niet in beeld kunnen worden gebracht wanneer je de bril draagt, kan er een vorm van misselijkheid of duizeligheid ontstaan. Je hersenen zijn namelijk flink in de war op dat moment.

Maar het bedrijf Manus VR werkt dus aan een oplossing, zoals we eerder al zagen, en middels een nieuwe video wil de producent aantonen hoe ver gevorderd de technologie al is. In de video is te zien hoe de bewegingen van de drager bijna één-op-één worden gekopieerd. De mogelijkheden met deze accessoire in combinatie met de HTC Vive lijken nu al eindeloos en met enkele simpele handelingen laten de ontwikkelaars dat dus in de demonstratie zien. Helaas is nog niet bekend wanneer de handschoen worden uitgebracht.