Mark Zuckerberg, eigenaar van het team achter Oculus Rift, heeft een prototype van een handschoen voor virtual reality laten zien. Met de handschoen wil het bedrijf je handen in de virtuele wereld brengen, zoals dat nog niet eerder is gedaan.

Prototype handschoen voor Oculus Rift

Mark Zuckerberg is niet alleen de bestuursvoorzitter van Facebook, ook heeft hij Oculus VR in handen. Dat is het bedrijf achter de virtualreality-bril Oculus Rift. Op Facebook heeft Zuckerberg donderdagavond Nederlandse tijd een post gewijd aan de virtualreality-bril, waar hij onder meer foto's heeft laten zien van een prototype handschoen voor de vr-bril. Met de handschoen wil het bedrijf je handen in virtualreality brengen zoals dat nog niet eerder gedaan is. Zo kun je onder andere een web schieten alsof je Spider-man bent.
We're working on new ways to bring your hands in virtual and augmented reality. Wearing these gloves, you can draw, type on a virtual keyboard, and even shoot webs like Spider Man. That's what I'm doing here.

Helaas zijn er op dit moment verder geen details beschikbaar over de handschoen. Op de foto's kunnen we zien dat het design nogal minimalistisch is, maar dat zegt niets over de capaciteiten van de accessoire.