De markt voor slimme wearables zit weer in de lift. Dat mag blijken uit een rapport dat is uitgebracht door Research & Markets, een onderzoeksbureau. Dit voorspelt dat de vraag naar kleine led-schermen, voor wearables, in 2025 een hoogtepunt bereikt van 19,8 miljard dollar.

Slop

Dat is een groei van 53,2 procent ten opzichte van nu. De afgelopen jaren leken de kleine draagbare computers een beetje in het slop te zitten. Fabrikanten wisten er geen goede nieuwe gebruiksmogelijkheden voor te bedenken. Ook is de accuduur van de meeste polsapparaten te klein en worden ze door consumenten onhandig en lelijk gevonden.

Groei

Dat gaat dus blijkbaar allemaal veranderen. De voorspellingen van Research & Markets zijn vrij precies en geven aan dat er een flinke groei in zit. De voorspellingen zijn samengesteld door markttrends te volgen, belangrijke producenten, trends in de bevoorradende fabrieken waar halffabrikanten voor de wearables worden gemaakt, technologische innovaties en dit allemaal wereldwijd.

Kleine schermpjes

Voor alle wearables zijn in ieder geval tot 2025 nogal wat kleine schermpjes nodig, en die markt wordt dus de komende zeven jaar bijna twintig miljard dollar waard, aldus Research & Markets. Hoewel er in het rapport een hele rij fabrikanten van wearables wordt genoemd, zijn er maar drie die iedereen kent in dat rijtje; Apple, Sony en Oculus.