Pebble heeft laten weten dat de massaproductie van de Pebble Time volgende week van start gaat; medio mei moet de smartwatch verscheept worden. Het zal dus niet lang meer duren voordat je eindelijk je nieuwe smartwatch om je pols kan slaan.

Je Pebble Time laat niet lang meer op zich wachten

Rond deze tijd vorig jaar was Pebble dé marktleider op het gebied van smartwatches en had het 35 procent van de markt in handen. Maar omdat de concurrentie toen ook al op de loer lag, moest het bedrijf bedenken wat nu de beste stap zou zijn. Het besloot om te beginnen from scratch  en keerde terug naar het crowdfundingplatform Kickstarter, om hun nieuwe idee te laten funderen door iedereen die geïnteresseerd was. Het resultaat: een nieuw record en twintig miljoen dollar op zak, en klaar voor het volgende project: de Pebble Time.

Vandaag geeft Pebble een update over het proces van de ontwikkeling van de smartwatch. Volgende week gaat de massaproductie van start en ergens medio mei zullen de eerste exemplaren al verscheept worden naar de backers van het project. Sommige van die backers ontvangen hun Pebble Time wellicht begin juni en dat kan te maken hebben met het feit dat de productie een week later begint - maar dat is giswerk. Het is in elk geval goed om te weten dat je Pebble Time eraan komt en dat je hem deze zomer nog om je pols kunt slaan.

Pebble Time is twintig procent dunner dan de originele Pebble. De wijzerplaat is van krasbestendig Gorilla Glass en de kast eromheen van roestvrij staal. Pebble Time introduceert een nieuwe versie van het Pebble-besturingssysteem dat relevante informatie op chronologische wijze ordent. Denk hierbij aan notificaties, het weer, nieuws, reisinformatie en reminders. Pebble Time helpt je ook dingen terug te halen: scroll terug door mail, zoek naar het bericht dat je eerder miste en check hoeveel stappen je zette, of de score van de wedstrijd gisteren.