MediaTek heeft een nieuwe chip aangekondigd die speciaal bedoeld is voor wearables. Normaal gesproken gebruiken fabrikant chips voor smartphones voor hun wearables, maar MediaTek wil die producenten dus een goed alternatief aanbieden.

De wearables-chip van MediaTek

Daar waar de meeste fabrikanten kiezen voor smartphone-chips voor in hun wearables, zoals de Qualcomm Snapdragon 400, zien we nu dat MediaTek een echt alternatief wil aanbieden met een chip die van de grond af aan gebouwd is voor wearables: de MT2523. Deze chip beschikt over Bluetooth LE, gps en de efficiënte Cortex M4-processor. Deze chip is ook nog eens 41 procent kleiner dan die van Qualcomm en MediaTek geeft aan dat apparaten met deze chip aan boord, gemakkelijk een week kunnen overleven zonder oplader.

Dankzij de ingebouwde gps-sensor zal de MT2523 vooral populair gaan worden onder fabrikanten van fitnesstrackers. De meeste Android Wear-apparaten draaien bijvoorbeeld op een veel krachtigere Cortex-A7-processor, waardoor smartwatch-bouwers met Android Wear als platform wellicht niet zullen kiezen voor deze nieuwe chip. Tenzij er een bescheiden smartwatch wordt gemaakt, dan kan een fabrikant de chip wellicht overwegen. MT2523 is in de eerste helft van 2016 klaar - later dit jaar verschijnen de eerste producten wellicht al.

Wat voor producten dat zullen zijn, is dus nog even afwachten. Wij zetten in op fitnesstrackers.