Medion heeft een nieuwe fitnessarmband uitgebracht, de Life S2000. Het armbandje is echter niet onmiddellijk verkrijgbaar.

Life S2000

De Life S2000 doet in de verte een beetje denken aan de Huawei Mi Band 2. Het is een siliconen band met een monochroom scherm. De band biedt een hartslagmeter, stappenteller, is waterdicht volgens het IP67-protocol en heeft een accu die volgens Medion 'lang' mee gaat. Ook kan het slimme sportbandje berichten overbrengen van de smartphone naar de pols via een bluetoothverbinding.

Calorieverbruik

Met behulp van de geregistreerde beweging en hartslag kan de band zelfstandig het calorieverbruik van de drager schatten. De band kan zijn drager ook wekken en kan de slaap monitoren.

Het scherm is een oled-exemplaar van 2,32 centimeter groot. De tijd, overgebleven accuduur, datum en hartslag, afgelegde afstanden, stappen en verbruikte calorieën kunnen op dat scherm worden afgelezen.

Trilling

Op het scherm kunnen ook korte berichten worden gelezen die op de verbonden smartphone binnenkomen. Als er een bericht binnenkomt, wordt de drager daar met een trillingssignaal op gewezen. De armband kan ook een muziekplaylist op de smartphone bedienen en de camera ervan.

Bij de sportband hoort een fitness-app van Medion. Die is zowel voor Android als voor iOS beschikbaar. Het is nog niet duidelijk of de vastgelegde gegevens in Apple Health of Google Fit kunnen worden geïmporteerd.

Accuduur

De accuduur zou twee weken bedragen. Via een eigen usb-stekkertje kan de band aan elk stopcontact laden. In het vierde kwartaal van dit jaar brengt Medion hem op de markt, voor een prijs onder de vijftig euro.