Het is inmiddels bekend geworden dat de Kardia Band voor Apple Watch Series 2 naar Europa komt, dankzij het Europese CE-keurmerk. Voorlopig verschijnt de accessoire alleen in Europa, omdat de FDA in Amerika de band nog niet gekeurd heeft.

Kardia Band voor Apple Watch Series 2

De Kardia Band voor de Apple Watch Series 2 komt in elk geval naar Europa toe. De accessoire, waarmee je je hartslag kunt meten op medisch niveau, is voorzien van de CE-keuring. De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen, onder andere op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. De markering is te herkennen aan de letters C en E op het product. Vanaf nu kunnen Europeanen dan ook de accessoire vooruit bestellen voor een bedrag van 229 euro. Check ook de onderstaande video.

De Kardia Band is accessoire voor de Apple Watch, die een hartslagmeter van medische kwaliteit toevoegt aan de functionaliteit van de populaire smartwatch. De Band is nu nog niet te koop, maar al wel vast vooruit te bestellen voor een bedrag van 229 euro. Het bedrijf AliveCor is verantwoordelijk voor de accessoire, geleid door ex-Google senior vicepresident van engineering Vic Gundotra. De Apple Watch heeft al een hartslagmeter aan boord, maar dat is een optische variant. Die is minder accuraat dan de Kardia.

De verwachting is dat de Kardia Band in november zal worden verscheept.