Oculus en Facebook hebben een nieuwe applicatie aangekondigde voor Oculus Rift, genaamd Medium, dat sterk lijkt op digitaal kleien. De app was uit te proberen op het Oculus Connect-evenement.

Medium: kleien in een digitale wereld met Oculus Rift

Virtual reality is een realiteit die we nog moeten ontdekken en eentje die we per week steeds beter leren kennen door middel van handige applicaties en videogames. En dat mag ook wel, aangezien we straks, over enkele maanden en na de jaarwisseling, zelf aan de slag kunnen met een bril naar keuze. Oculus en Facebook, als eigenaar van Oculus, hebben daarom Medium aangekondigd. Medium is niet alleen een toffe applicatie waarmee je digitaal kunt kleien, het laat ook meteen zien wat er mogelijk is met de draadloze controllers.

In de bovenstaande video kun je namelijk goed zien hoe de virtual reality-bril samenwerken met de Touch-controllers en hoe snel de mensen eigenlijk iets kunnen maken wat er ook nog eens goed uitziet. Er zijn ongetwijfeld dingen in scene gezet en wij geloven ook niet dat die ene meneer geen WiFi op zijn kantoor heeft, maar dat neemt niet weg dat de video goed weergeeft wat je kunt verwachten van een virtual reality-bril. Wat je onder meer kunt verwachten, natuurlijk, aangezien er nog veel meer mogelijk is in de virtuele realiteit.

Lees ook ons uitgebreide achtergrondartikel waarin we ingaan op de verschillen tussen virtual reality en augmented reality.