Sony heeft laten weten dat er momenteel meer dan 200 games en applicaties in ontwikkeling zijn voor de virtualrealitybril PlayStation VR. Iets minder dan de helft van die titels zal dit jaar beschikbaar zijn voor het platform.

Veel titels voor PlayStation VR

Sony heeft laten weten dat eigenaars van een PlayStation VR (review) genoeg om naar uit te kijken hebben. In totaal zijn er namelijk ruim 220 spellen en applicaties voor de PSVR in ontwikkeling. Bijna de helft daarvan wordt dit jaar gelanceerd. Onduidelijk is of het ook gaat om de games en apps die al verschenen zijn, maar we gaan er voor het gemak wel even van uit. Dan nog is er genoeg om naar uit te kijken dit jaar. Naast games en apps kan het ook gaan om speciale content, zoals 360-graden-video's. YouTube ondersteunt dit type content.

In het persbericht laat Sony ook een paar namen vallen van games die vr-content krijgen of al hebben of volledig in vr te (zullen) spelen zijn, zoals Ace Combat 7, Final Fantasy XV, Gran Turismo Sport, Farpoint, Tekken 7 en Steel Combat. De eerste drie titels hebben een vr-modus. Sinds 19 februari is het overigens zo dat PlayStation VR-eigenaars kunnen kiezen uit meer dan honderd titels met vr-content, of dat nu om een specifieke modus gaat of om een game die volledig in vr speelbaar is. Ook zijn er ruim 900 duizend exemplaren verkocht.