De ceo van OnePlus, Carl Pei, heeft in een tweet laten zien wat mogelijk de smartwatch van het bedrijf had kunnen zijn. Het gaat om schetsen uit 2015. Inmiddels is duidelijk dat de fabrikant geen slimme horloges gaat maken, zoals eerder naar buiten is gekomen.

Dit was de smartwatch van OnePlus

OnePlus werkte ooit aan een smartwatch die moest gaan lijken op de Moto 360 van Motorola, maar het product kwam nooit uit de conceptfase. Vandaag heeft de medeoprichter en ceo van het bedrijf, Carl Pei, echter via Twitter enkele schetsen naar buiten gebracht, waarop we het slimme horloge van alle kanten kunnen bekijken. Uit de schetsen is op te maken dat het horloge inderdaad zou lijken op de Moto 360 en een component zou krijgen waarmee gebruikers heel gemakkelijk en snel van horlogebandjes zouden kunnen verwisselen.

oneplus-smartwatch

De reden dat OnePlus geen smartwatch heeft uitgebracht, komt doordat de markt al behoorlijk gevuld is met slimme horloges (die ook nog eens op elkaar lijken), waardoor het voor kleine spelers moeilijk wordt hun product te verkopen. Daarnaast wilde de fabrikant ervoor zorgen dat ze gefocust bleven op de producten die goed lopen, zoals de OnePlus-smartphones. Voorlopig wil OnePlus zich daar dan ook op blijven concentreren. De smartphones van het bedrijf doen het goed en de bedoeling is om die lijn voort te zetten.