Google heeft vandaag tijdens de I/O-conferentie veel aandacht besteed aan het nieuwe Android M, maar ook Android Wear was van de partij. De softwaregigant gaf aan dat veel populaire en grote apps naar het platform voor smartwatches komen en lichtte nieuwe functies van de laatste grote update uit.

Android Wear 5.1.1.

Een aantal weken terug ging Google van start met de uitrol van Android Wear 5.1.1. Diverse smartwatches hebben de update inmiddels ontvangen maar toch schonk Google nog wat aandacht aan de nieuwste functies. Zo is het menu verbeterd waardoor de weergave van apps overzichtelijker is, kun je middels bewegingen van je pols handelingen als het bladeren door berichten uitvoeren en is het mogelijk om emoji's op het scherm van je horloge te tekenen en te delen met andere Android Wear-gebruikers.

Wellicht de belangrijkste verbetering is de WiFi-ondersteuning binnen Android Wear. Hierdoor kunnen smartwatches middels WiFi verbinding leggen met het internet en je smartphone, waardoor je smartphone niet meer in de buurt hoeft te zijn. Voor diegenen die altijd belangrijke informatie op het scherm willen zien is er een speciale slaapmodus. Apps kunnen deze inschakelen, waarna informatie in een zwart/wit-scherm verschijnt zodat de batterijduur niet drastisch achteruit gaat.

App-aanbod groeit

Dit wisten we allemaal eigenlijk al en dus is het ook belangrijk om te melden dat Google veel nieuwe apps voor Android Wear verwacht. Momenteel zijn er al 4.000 applicaties beschikbaar en grote aanbieders als Uber en Foursquare komen binnenkort met ondersteuning voor het platform. Zo moet je straks met je slimme horloge snel een taxi kunnen regelen.