Tag Heuer geeft aan dat de Connected het tot nu toe goed heeft gedaan en dat het bedrijf in 2017 nog een aantal modellen wil gaan lanceren. Rond dezelfde periode volgend jaar zul je wellicht uit tot acht andere modellen kunnen kiezen als het aan de horlogemaker ligt.

Tag Heuer wil meer smartwatches gaan uitbrengen

Jean-Claude Biver, de bestuursvoorzitter van LVMH (het moederbedrijf van Tag Heuer en andere merken), heeft gezegd dat de Connected, de eerste Android Wear-smartwatch van het bedrijf, het goed doet en dat het succes van dat slimme horloge ervoor zorgt dat het bedrijf naar de toekomst kijkt en nog een aantal modellen wil uitbrengen. Biver geeft verder aan dat de horlogemaker de vraag naar de smartwatch had onderschat en aanvankelijk veel te voorzichtig was. De eerste vijftienduizend stuks waren daardoor zo uitverkocht.

Biver verwacht dit jaar nog zo'n vijftigduizend stuks te kunnen verkopen, die allemaal door Intel worden gemaakt in Zwitserland. Dat het slimme horloge zo succesvol is, kan als verrassend worden gezien, aangezien het apparaat niet goedkoop is. Verder heeft de bestuursvoorzitter laten weten dat het bedrijf volgend jaar met een geheel nieuwe collectie op de markt wil verschijnen, waardoor consumenten straks de keuze hebben uit zes tot acht smartwatches. Helaas weten we nog niet wat die apparaten zullen gaan kosten - we gokken op 'een hoop'.