In de toekomst kunnen we meer smartwatches voor kinderen en ouderen gaan verwachten, aangezien Qualcomm een aantal deals gesloten heeft met fabrikanten die producten uitbrengen voor die twee specifieke doelgroepen.

Smartwatches voor jong en oud

Qualcomm, maker van chips voor smart devices, heeft deals gesloten met drie minder bekende fabrikanten, om ervoor te zorgen dat de onlangs aangekondigde Snapdragon Wear-chip ook zijn weg vindt naar andersoortige smartwatches. Eén van die bedrijven is Infomark, die eigenlijk geen interesse heeft in nog een Android Wear-smartwatch. Het bedrijf maakt de JooN, een smartphone voor kinderen, en wil eigenlijk soortgelijke producten gaan maken voor ouderen. Ook Borqs wil de afdeling 'wearables' gaan uitbreiden.

Het laatste bedrijf dat zich wil gaan wagen aan smartwatches is Compal. Deze fabrikant maakt hardware voor grotere merken als Acer, Lenovo en Dell, maar nog niets wijst erop dat Compal slimme horloges maakt voor één van die bedrijven. Er is echter wel ruimte voor speculatie, aangezien Dell geen smartwatch heeft en Lenovo nog geen horloge heeft dat draait op Android Wear. Aangezien de nieuwste Snapdragon-chip nog maar even op de markt is, verwachten we niet dat we binnenkort al nieuwe wearables gaan zien van deze bedrijven.

Lees hier ook meer over de Snapdragon Wear 2100-smartwatch van LG.