Dankzij een update voor Google Play Services is het nu mogelijk om meerdere wearables tegelijkertijd aan één Android-apparaat te koppelen. Bovendien krijgen ontwikkelaars nu meer opties tot hun beschikking.

Meer wearables-opties dankzij Android-update

Google heeft een update doorgevoerd voor Google Play Services. Dat is een applicatie die iedereen op z'n Android-apparaten heeft staan en wordt gebruikt voor kernfunctionaliteiten zoals verificatie voor je Google-services, gesynchroniseerde contacten, toegang tot de nieuwste privacyinstellingen voor gebruikers en op locatie gebaseerde services van hogere kwaliteit met minder verbruik. Nu heeft Google enkele functies voor het platform via deze app toegevoegd, zoals het kunnen koppelen van meerdere Android-wearables op één apparaat.

Daarnaast hebben ontwikkelaars nu ook meer opties tot hun beschikking gekregen, waaronder de mogelijkheid apps beter met elkaar te kunnen laten communiceren, met minimale inzet. Bovendien is de Google Fit-app via deze weg van een update voorzien die dankzij een aantal tweaks net even wat fijner werkt. Al die kleine updates moeten er uiteindelijk voor zorgen dat Android Wear, het platform van Google voor smartwatches, beter wordt en interessant blijft voor een groot publiek. Helaas kun je nog niet één wearable meerdere apparaten koppelen.

Android Wear heeft van Google eerder flink wat verbeteringen meegekregen. Zo is er nu volledige ondersteuning voor wifi-netwerken. Dit houdt in dat je niet per se een smartphone gekoppeld moet hebben, je kunt ook een directe koppeling met een wifi-netwerk leggen om van diverse functionaliteiten en applicaties gebruik te maken. De grote update voor Android Wear wordt de komende weken door Google uitgerold. Het is echter en helaas onduidelijk wanneer welke smartwatch de update precies ontvangt.