De meeste nieuwe Oculus Rift-eigenaars, die onlangs een headset hebben gekocht, kopen ook meteen de Touch-controllers voor de vr-bril. Dat meldt Oculus' Paul Jastrzebski tijdens een presentatie in het Poolse Krakau.

'Touch-controllers worden gretig afgenomen door nieuwe eigenaars'

Het is geen geheim dat wanneer nieuwe technologie goedkoper wordt, de consumenten eerder geneigd zijn deze te omarmen. En dat is ook het geval met de Touch-controllers van de Oculus Rift, zo meldt Oculus' Paul Jastrzebski tijdens een presentatie in het Poolse Krakau. De beste man laat weten dat de meeste nieuwe Oculus Rift-eigenaars, dus de mensen die onlangs zo'n vr-bril hebben aangeschaft, ook direct de controllers erbij kopen. Het gaat echt om het gros van de mensen -- die zijn allemaal gegaan voor de goedkopere controllers.

Nu zijn de controllers voor 119 euro te koop, maar dat was eerder nog een veel hoger bedrag. Maar daardoor gaan nu veel meer mensen overstag. Tijdens de presentatie zei Jastrzebski tevens dat het bedrijf ontwikkelaars actief aanmoedigt om games te ontwikkelen met de Touch-controllers in het achterhoofd. Gamen met dergelijke controllers zorgt voor een betere inleving van de situatie dan met een reguliere gamepad, aldus analisten en de mensen die met de controllers gespeeld hebben. Hoe vaak de Touch überhaupt verkocht is, is niet bekend.