Het bedrijf Merge ziet een toekomst in games voor kinderen in zowel augmented als virtual reality. Voor augmented reality heeft het bedrijf een soort geweer gepresenteerd, voor virtual reality een blitse bril.

Merge Blaster

Om met het geweer - de Merge Blaster - te beginnen, dit ziet eruit als een futuristische science-fictiongun. Het speelgoedgeweer bevat aan de bovenkant een klem waarin een smartphone kan worden geplaatst. Daarop wordt in augmented reality de echte wereld weergegeven via de camera van de smartphone. In die beelden worden vijanden geprojecteerd die het op de held voorzien hebben. Die moet je dus uitschakelen door erop te schieten. Als ze terugschieten, is het zaak om weg te duiken voor het vijandelijke vuur.Eigenlijk is het geweer helemaal niet nodig voor de actie, maar het maakt het wel geloofwaardiger en makkelijker te bedienen. De Blaster wordt vanaf komende zomer verkocht, maar het is nog niet bekend of hij ook naar Nederland komt, en hoe duur hij is. Niet al te duur, belooft Merge.

Merge Mini

De prijs van de Merge Mini, een virtual realitybril voor kinderen vanaf tien jaar, is wel bekendgemaakt: dertig dollar. Dit is een bril in vele kleuren van zacht en flexibel schuimplastic, waarin ook een smartphone wordt bevestigd. Aan de voorkant zit een opening, zodat de smartphonecamera kan worden gebruikt om de ‘echte’ wereld in de gaten te houden. Ook dit apparaat komt in de zomer op de markt, maar over Nederland is nog niets gezegd.

Een uitgebreide collectie games en educatieve apps is beschikbaar via Merge Miniverse.