Aangezien de eerste exemplaren van de Microsoft HoloLens snel worden geleverd, laat Microsoft zien wat je ermee kunt, met bijvoorbeeld de app Actiongram. Daarmee kun je snel grappige content maken en opnemen, zodat anderen die kunnen bekijken.

Met Actiongram voor HoloLens maak je grappige content

Binnenkort zal Microsoft de eerste exemplaren gaan leveren van de Microsoft HoloLens, dus wordt het tijd om de augmented reality-bril opnieuw in de spotlight te zetten. Want naast gaming en communicatie, kun je ook andere dingen doen met de bril: zoals video's en foto's maken, die rijkelijk zijn voorzien van ar-elementen. De eerste app die het bedrijf uit Redmond daarvoor laat zien is Actiongram. Met deze app kun je hologrammen plaatsen in de echte wereld, om op die manier een (vaak grappig) verhaal te vertellen.

In de bovenstaande video kun je een indruk krijgen van de software en de mogelijkheden. Je krijgt beschikking over een groot aantal props, personages, dieren en meer en kunt die ook echt in beweging zetten en op de dingen eromheen laten reageren. Hoewel Microsoft aangeeft dat deze app vooral bedoeld is voor het maken van humoristische video's, kun je er natuurlijk ook educatieve of instruerende content mee maken. Hieronder hebben we een aantal video's geplaatst die zijn gemaakt met Actiongram voor de HoloLens.

Prijs en beschikbaarheid

Actiongram moet in de zomer verkrijgbaar zijn voor HoloLens, via de Windows Store.