Epson heeft tijdens MWC 2016 zijn derde generatie smartglasses laten zien, genaamd de Epson Moverio BT-300. De bril draait op Android 5.1 en is bedoeld voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt, bijvoorbeeld voor het besturen van drones.

Bestuur drones met je gezicht met de Epson Moverio BT-300

Epson heeft tijdens MWC 2016 de derde generatie smartglasses van het bedrijf tentoongesteld: de Epson Moverio BT-300. Deze augmented reality-bril is bedoeld voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt, ook al is er op dit moment weinig vraag naar. De bril is krachtiger en twintig procent lichter dan zijn voorganger en beschikt over een Intel Atom-chipset, Android 5.1, een oled-scherm en een vijf megapixel-camera. Check de onderstaande video om een indruk te krijgen van wat de bril kan en is.

Eric Mizufuka, product manager, heeft er het volgende over te zeggen.

The Epson Moverio BT-300 is a major leap forward in mobile AR smart eyewear, with its comfortable, lightweight form factor and amazing new display engine – and at a price comparable to smartphones. The transition from LCD backlit projection to Si-OLED enables higher contrast levels, a wider color gamut and true display transparency – this is a game-changing technology that will accelerate the adoption of AR glasses.

Hoewel de vraag naar smartglasses op dit moment heel laag is (als die vraag op de markt al bestaat), geeft Epson wel aan dat deze bril voor de zakelijke en consumentenmarkt is. Vooral de logistieke markt en de gezondheidszorg schijnen geïnteresseerd te zijn in dit soort producten, maar ook dronebestuurders kijken uit naar de slimme bril. Zo zouden zij namelijk kunnen zien wat de drone ziet tijdens het vliegen. Wat de Epson Moverio BT-300 moet gaan kosten is niet bekend. Ook weten we nog niet wat de releasedatum is.