Met de INOX Cybertool ben je in staat je analoge horloge, van het merk Victorinox, slimmer te maken. Het is een speciaal omhulsel dat gemaakt is door Acer. Met het omhulsel voorzie je het analoge horloge van enkele slimme functies.

INOX Cybertool: Victorinox-horloge wordt slimmer, maar ook logger

Horlogemaker Victorinox en computerfabrikant Acer hebben de handen ineengeslagen voor de INOX Cybertool. Dit is een smartwatch-accessoire voor je analoge horloge. De Cybertool kun je op elk Victorinox INOX-horloge plaatsen en werkt niet met horloges van andere merken. Het ronde design zorgt ervoor dat je de wijzerplaat nog altijd kunt zien. De accessoire brengt een aantal slimme functies met zich mee, zoals bellen, sms'en, kalendernotificaties, het bijhouden van calorieën en stappen, gps, stopwatch en nog meer functies.

Of de INOX Cybertool ook naar Nederland komt, is niet bekend. In Noord-Amerika zou de smartwatch-accessoire zo'n 225 dollar moeten kosten. Het voordeel van een dergelijke accessoire is dat het voor een (soms lagere) prijs je analoge horloge slim maakt. Het nadeel van dit ding is dat het je horloge log maakt. Desondanks leeft de gedachte dat de Cybertool een trend kan zetten en traditionele horlogemakers de kans geeft met smart accessoires aan te komen zetten - voor de mensen die nog geen afscheid kunnen nemen van hun horloge.