Het is een hacker gelukt een drone te besturen met de Nintendo Power Glove: een controller voor de Nintendo Entertainment System uit de jaren tachtig. De accessoire was nooit een groot succes, maar is inmiddels wel een zeldzaam verzamelitem geworden en een mooie basis voor een hobbyproject.

Met de Nintendo Power Glove kun je ook drones besturen

De Nintendo Power Glove is een controller die je draagt. Het is een grote handschoen met daarop knoppen en sensoren, waarmee je computerspellen op de Nintendo Entertainment System (NES) bestuurt die ervoor ontwikkeld zijn. De accessoire was geen hit in de jaren tachtig, maar stond wel centraal in een film (wat eigenlijk een groot reclameblok was), is nu wel een zeldzaam verzamelobject en kan dienen als een basis voor je hobbyproject. Een hacker is het namelijk gelukt zijn drone te besturen met deze bijzondere wearable.

Het is bijna vanzelfsprekend, maar de beste man heeft bijna niets van de interne onderdelen overgelaten. De buitenkant komt wellicht uit de jaren tachtig, maar de interne specs zijn toch echt heel 2016, met een wifi-zender, flexsensoren en meer. Je kunt de Nintendo Power Glove in volle glorie in de bovenstaande video bekijken. Ook kun je de blog van de hobbyhacker bekijken, waar je alles over zijn bevindingen kunt lezen. De video duurt niet heel lang, maar laat wel heel goed zien hoe tof die Power Glove van Nintendo eigenlijk kan zijn...