Op Indiegogo staat momenteel een project genaamd Smartstones: een wearable waarmee je non-verbaal kunt communiceren met iedereen. Met nog elf dagen inzicht, is het project nu voor 55 procent gefinancierd.

Non-verbaal communiceren met Smartstones

Smartstones is een wearables waar gebruikers non-verbaal met elkaar kunnen communiceren via een applicatie. Met simpele bewegingen kun je berichten sturen naar de mensen in je privénetwerk dankzij een speciale app waarmee bewegingen worden omgezet naar spraak. De Smartstones sturen dus berichten over het internet naar de apparaten die de app hebben geïnstalleerd, die vervolgens de zin kunnen uitspreken. De steen is ook in staat berichten te ontvangen en die te vertalen in licht, trillingen en geluid, of een combinatie daarvan.

Via de meegeleverde app ben je in staat om zelf de bewegingen en de inhoud van de berichten in te stellen, die je vervolgens kunt sturen van steen naar steen of steen naar smartphone. Daarnaast is het mogelijk die berichten via sms, pushberichten of als vooraf opgenomen spraakberichten te versturen. De Smartstones beschikken over vijftien full color led-lampjes, een krachtige motor voor de trillingen en een audiospeaker, die de vooraf opgenomen spraakberichten kan afspelen. Daarmee communiceert de steen met de gebruiker in kwestie.

Je kunt de Smartstones in verschillende situaties gebruiken. Bijvoorbeeld voor je kinderen, die aangeven dat ze ergens zijn aangekomen. Of om gewoon aan iemand te laten weten dat je van diegene houdt. Maar je kunt er ook een geheime boodschappenlijn van maken, waar je alleen met je allerbeste vriend of vriendin via geheime berichtjes kunt communiceren. Bovendien zouden de Smartstones zelfs in de gezondheidszorg gebruikt kunnen worden. Check ook vooral de Indiegogo-pagina van het project, dat nog op financiering wacht.