Met de Tap Strap is het mogelijk op elke oppervlakte te typen. De input wordt dan via een Bluetooth-verbinding verzonden naar een gekoppeld apparaat. Aan het einde van het jaar moet dit product al in de Amerikaanse winkels liggen, aldus Bloomberg.

De Tap Strap: een wearable toetsenbord

De Tap Strap is een soort wearable toetsenbord, gemaakt van 'slim textiel'. Je trekt de wearable aan als een handschoen, die je vervolgens met je vingers kunt bedienen. De Strap zal je bewegingen herkennen en kunnen vertalen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is te typen op een oppervlakte naar keuze (de tafel, een bank of een koelkast als je dat wil), waarna de Strap ervoor zorgt dat de input wordt verzonden naar een gekoppeld apparaat, dat met Bluetooth in verbinding staat met dit opmerkelijke accessoire.

[irp]

Elke vinger staat voor een verschillende klinker. Door met je vingers verschillende combinaties te maken, zorg je ervoor dat er woorden en symbolen op het scherm van, bijvoorbeeld, je smartphone verschijnen. Het is niet duidelijk hoe lang je met de Tap Strap aan het typen bent en of het sneller is dan wat we nu hebben, maar wel is duidelijk dat er een app meegeleverd wordt die het typen aanleert. Dat is mogelijk de grootste valkuil voor deze wearable, omdat het typen waarschijnlijk anders is dat je momenteel gewend bent van je smartphone en pc.

Momenteel is de Strap nog in bèta. Bloomberg meldt dat de wearable dit jaar uitkomt in de VS.