Op Kickstarter vind je nu het project Virtuali-Tee: een t-shirt met augmented reality-features waarmee je het lichaam van binnen kunt bekijken. De makers willen zeventigduizend Britse pond ophalen, wat omgerekend net iets meer dan negentigduizend euro is.

De Virtuali-Tee op Kickstarter

Zowel virtual als augmented reality zijn prima middelen om leren leuk te maken. Dat dacht de Britse startup Curiscope ook, toen het de Virtuali-Tee bedacht. Dit is een t-shirt met augmented reality-features, waarmee je in staat bent in het lichaam te kijken. Dat doe je door een smartphone voor het t-shirt te houden of door een virtual reality-bril, zoals de Gear VR, te gebruiken. Curiscope wil het project leven inblazen met een Kickstarter-campagne. Het team vraagt om negentigduizend euro en heeft al 8600 euro daarvan opgehaald.

8b1ab7e9e37bbfc65795825ea966078f_original

Wanneer je de smartphone of vr-bril voor het t-shirt houdt, dan maak je gebruik van een speciale app die het t-shirt kan 'lezen'. Daarna is de kijker in staat het lichaam van binnen te onderzoeken - volledig in 3D. Je kunt de botten en het hart bekijken, maar ook de aderen induiken; mocht je het willen, dan kun je ook nog inzoomen. Naast de Gear VR, is bijvoorbeeld ook zoiets als Google Cardboard te gebruiken. Mocht je die nog niet hebben, dan kun je er een bemachtigen door het project te steunen en tenminste 51 te doneren aan het idee van Virtuali-Tee.

Check voor meer info en alle beloningen de Kickstarter-pagina.