Dat wearables steeds dichter op het lichaam gaan zitten is geen geheim: maar deze pleister, genaamd de BioStamp, komt wel heel dichtbij. Met de BioStamp ben je in staat contactloze betalingen te verrichten.

Met deze pleister, de BioStamp, kun je contactloos betalen

Eerder dit jaar kondigde het bedrijf PCH al een samenwerking aan met L'Oreal, waar de wearable UV-patch uit is ontstaan. Nu werkt dit bedrijf samen met MC10, een bedrijf dat zich richt op gezondheidszorg en technologie en zich gespecialiseerd heeft in rekbare computersystemen voor op het lichaam, zoals de BioStamp. Het doel is om MC10's Wearable Interactive Stamp Platform, of WiSP afgekort, te commercialiseren. In de pleister zit een nfc-chip waar je niet alleen betalingen mee zou kunnen verrichten, ook deuren mee zou kunnen openen.

Ziekenhuizen zouden in theorie de pleister kunnen scannen en je informatie daaruit op kunnen halen. Om ervoor te zorgen dat de privacy en de veiligheid gegarandeerd wordt, zal de BioStamp alle info wissen wanneer die van het lichaam getrokken wordt. Dit product is dan ook voor de mensen bedoeld die geen extra hardware, zoals een smartwatch met nfc, willen kopen of telkens hun smartphone tevoorschijn willen halen voor het betalen van producten. Het is echter nog niet bekend wanneer we de BioStamp in de winkels gaan aantreffen.