Wanneer twee mensen één van deze twee dingen dragen, dan zullen ze constant - heel de dag - elkaar hartslag kunnen voelen. Daarvoor maakt de smartring gebruik van bluetooth en de mobiele internetverbinding van je smartphone, waar je hem aan hebt gekoppeld.

Met deze ring voel je elkaars hartslag

Op de bovenstaande foto zie je de HB, een smartring die de drager in staat stelt de hartslag van een andere drager te voelen. Daarvoor maakt de ring gebruik van een app die je installeert op je smartphone. Je koppelt de smartring met bluetooth aan je telefoon en via de mobiele internetverbinding kan er constant een signaal doorgestuurd worden naar elkaars ringen. Zo kun je het bijvoorbeeld voor elkaar krijgen om je altijd dichtbij je geliefde te voelen, wanneer je in een langeafstandsrelatie zit of wanneer je partner voor zijn werk op reis is.

Wanneer je elkaars hartslag voelt, dan voel je je verbonden - en nu maakt de afstand dus ook bijna niets meer uit. Maar je kunt er natuurlijk ook grappen mee uithalen. Bijvoorbeeld wanneer je zegt dat je over een kwartier thuis bent, waarna je tien minuten later de ring afdoet en de andere je hart dus niet meer voelt kloppen. Wat je er ook mee wil doen, maak er wel een bewuste aankoop van. De HB-ring kost namelijk 599 dollar. Tip: de Apple Watch bevat eenzelfde functie. Heb je die dus al om, dan kun je deze ring weer vergeten.