Met de applicatie Face Maker stelt ontwikkelaar ustwo Android Wear-gebruikers in staat direct een wijzerplaat te configureren vanaf de smartwatch. Ustwo is de maker van Monument Valley, een populaire game voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

Download Face Maker voor Android Wear

Ontwikkelaar ustwo staat vooral bekend om zijn game Monument Valley en in mindere mate om het spel Land's End, en misschien wel nog minder bekend om zijn wijzerplaten voor Android Wear. De developer heeft nu echter een nieuwe applicatie uitgebracht, waarmee gebruikers direct een wijzerplaat kunnen maken op de smartwatch die ze dragen, genaamd Face Maker. Het gaat dan om de designelementen van zo'n watchface, niet om de stukjes informatie (complications) die je kunt laten zien op het kleine scherm.

Het unieke aan deze wijzerplaatmaker is dat je de platen alleen kunt ontwerpen op je smartwatch en niet op je smartphone of pc. Wanneer je de applicatie downloadt, dan krijg je toegang tot twee watchfaces: de klassieke variant met armen en cijfers en een digitale variant (zie hierboven). Door omhoog, omlaag, naar links en naar rechts te vegen, kun je verschillende elementen, zoals bijvoorbeeld de achtergrond, aanpassen. Hoewel er maar vier of vijf opties met onderdeel zijn, claimt ustwo dat er 2800 verschillende combinaties bestaan.