De populaire Android Wear-applicatie Facer is vanaf nu ook verkrijgbaar voor de Apple Watch. Met de app maak je je eigen wijzerplaten voor de smartwatch. De app is nu gratis te downloaden uit de App Store van Apple.

Download Facer voor Apple Watch

Facer is een populaire applicatie voor Android Wear, die gebruikers in staat stelt zelf wijzerplaten voor hun smartwatch te maken. Vanaf vandaag is de app ook verkrijgbaar voor de Apple Watch. Hoewel er al genoeg apps bestaan die dat doet, valt deze applicatie op door zijn grote assortiment aan gratis wijzerplaten, exclusieve content en deals met grote merken, evenals de mogelijkheid zelf de wijzerplaat te maken. De app heeft op Android Wear in elk geval al veel gebruikers: ergens tussen honderd- en vijfhonderdduizend.

Vorige maand nog bracht Facer een update uit voor Android Wear, die onder meer wijzerplaten van franchises als Betty Boop, American Dad! en Garfield met zich meebracht. Deze watchfaces, en natuurlijk meer, zijn nu ook beschikbaar voor Apple Watch. De watchOS-versie ondersteunt ook de mogelijkheid om foto's van je Instagram of Tumblr als plaat te gebruiken. Ook heb je de keuze uit thema's van bedrijven als NASA of je gaat de educatieve tour op met platen die je meer leren over talen of de planeten uit het zonnestelsel.