Notch is een startup uit New York die sporters een pakket aan sensoren aanbiedt, waarmee sportprestaties in real-time kunnen worden bekeken. Het pakket kost nog net geen 400 dollar, maar daarmee haal je wel zes van die sensoren in huis voor op je kleding.

Real-time feedback met Notch

Notch Interfaces is een startup uit New York die sporters het Notch-pakket kunnen aanbieden. Dit is een set van zes sensoren die aan je kleding hangt, die in real-time feedback kan sturen naar de gekoppelde app op je smartphone over je sportprestaties van dat moment. Aan boord zitten gyroscopen, accelerometers en kompassen, waarmee ook nog een 3D-beeld van de bewegingen kan worden gemaakt. De set is bedoeld voor sporters en therapeuten, en kan precies laten zien wat een probleemgebied is of waar de houding nog kan worden verbeterd.

Dat gebeurt op basis van algoritmes. Daarmee wordt niet alleen de juiste data opgevangen, ook wordt die data meteen geanalyseerd. Zwemmers kunnen ook gebruikmaken van de wearables, omdat de Notch waterdicht is. De sensoren zijn ook nog eens heel flexibel inzetbaar en zo van het ene naar het andere lichaamsdeel te verplaatsen en kunnen met een korte trilling aangeven of een beweging fout wordt uitgevoerd. Je kunt het pakket nu bestellen op de website van de fabrikant, voor 394 dollar (354 euro), exclusief verzendkosten.