Joy werkt momenteel hard aan een nieuwe smartwatch die ervoor moet zorgen dat kinderen op schema blijven. Octopus is het eerste horloge dat gebaseerd is op iconen. Samen met de iconen hopen de makers van Octopus dat kinderen tussen de drie en acht jaar oud goede gewoonten aanleren en besef krijgen van de tijd.

Hoe werkt Octopus?

Octopus is geen gewoon horloge. Het geeft weliswaar de tijd weer, maar doet veel meer dan dat. Zo kun je bij de tijd een icoontje instellen. Zo kunnen kinderen het horloge dus ook aflezen en weten ze precies wanneer ze hun tanden moeten poetsen, wanneer het etenstijd is en wanneer het bedtijd is. Het is dus een planner voor kinderen die ervoor zorgt dat de verantwoordelijkheid, de zelfstandigheid en de eigenwaarde bevorderd wordt. Ook voor ouders is het horloge ideaal. Zij kunnen namelijk zorgen voor herinneringen en krijgen ook een melding zodra hun kroost bijvoorbeeld klaar is met tandenpoetsen.

Octopus 2

Octopus werkt samen met een app die beschikbaar komt voor zowel iOS als Android. Via Bluetooth worden alle gegevens gesynchroniseerd en op een geheugenkaartje staan de icons. De app kan overigens meerdere horloges aansturen en ook de horloges kunnen aan meerdere smartphones gekoppeld worden, zodat zowel moeder als vader in staat is om de meldingen te controleren. Ook kunnen kinderen gewoon hun gang gaan met de smartwatch om hun pols. Het horloge is namelijk waterbestendig.

Prijs en beschikbaarheid van Octopus

Om Octopus daadwerkelijk te kunnen maken, is Joy een Kickstarter-campagne begonnen. Via die weg kun je als early bird voor 59 dollar de nieuwe eigenaar worden van een horloge. Het is de bedoeling dat hij dan in maart 2017 geleverd gaat worden. Octopus komt overigens in vier verschillende kleuren beschikbaar: roze, groen, blauw en zwart. Op het moment van schrijven heeft Joy al ruim 75.000 dollar opgehaald met zijn campagne, terwijl het vroeg om 50.000 dollar.