De Patch. Het principe is niet nieuw, de prijs wel: voor pakweg zestig euro haak je een horlogebandje met slimme functies aan je eigen horloge, die daardoor in een smartwatch verandert. Het bandje is slim en je horloge blijft gewoon hetzelfde.

Kickstarter

Op crowdfundingsite Kickstarter zoeken de uitvinders van de Patch hier geld voor. Ze hebben 50 mille nodig en zitten bijna op de helft.

De Patch kan in leer of nylon worden geleverd. Nylon is goedkoper dan leer; kies je daarvoor, dan gaat het rond de 45 euro kosten om je gewone horloge smart te maken. Onzichtbaar verborgen in het bandje zit de elektronica. Dit is een flexibel moederbord met plek voor een verwisselbare batterij.

patch-c

Je eigen horloge wordt slim

Patch verkoopt dit als een ideale oplossing voor mensen die geen afstand willen doen van hun eigen horloge, maar toch dezelfde slimme functies willen die in een smartwatch zitten. De slimme functies die het bandje van Patch levert, zijn wel beperkt. Je krijgt een trilling te voelen als er een notificatie binnenkomt op de verbonden smartphone. Er worden stappen mee geteld, en daaraan gekoppeld de verbruikte caloriëen berekend. Er is een smartphone-app die dat allemaal voor je bijhoudt.

Selfie-functie

Liefhebbers van selfies zullen er blij mee zijn dat de Patch met een draai van de pols een foto kan laten maken met de smartphone die eraan verbonden is. En er zit voorts nog een soort vergeetmenietje in voor die telefoon. Raakt de smartphone uit bluetooth-bereik, dan geeft een trilling van het horlogebandje aan dat je je telefoon vergeet mee te nemen.

Accuduur drie maanden

De Patch loopt op een knoopcelbatterij die het drie maanden volhoudt. Dus dagelijks opladen, wat bij de meeste smartwatches een irritante bijkomstigheid is, hoeft met de Patch niet.

Op Kickstarter kunnen 'early birds' nu intekenen om hun steun aan het nieuwe product te verklaren. Daarvoor in ruil krijgen zij voor een iets lagere prijs als eerste een Patch opgestuurd, als de productie eenmaal van start is gegaan.