Met de Apple Watch-applicatie Remote S kun je allerlei functies van je Tesla Model S van veraf besturen, alsof je in de auto zit. De ontwikkelaar heeft ook een toffe video gemaakt om alles eens goed te demonstreren, die vind je hieronder.

Remote S: bestuur je Tesla Model S met je Apple Watch

Met de release van de Apple Watch was het ook slechts een kwestie van tijd voordat verschillende ontwikkelaars apps zouden maken om hun auto's te besturen. Eerder kwamen we al Porsche en BMW tegen die officieel een eigen applicatie hebben uitgebracht en vandaag is het de beurt aan een onafhankelijke ontwikkelaar die verschillende aspecten van z'n Tesla Model S kan besturen vanaf z'n pols. Hij heeft zelfs een toffe video gemaakt van de Remote S-app in actie, die je hieronder kunt bekijken. Het ziet er enorm gaaf uit.

De ontwikkelaar in kwestie heet Allen Wong en hij kan dus met de Remote S-app verschillende sensoren van de auto in werking stellen. Hoewel het merendeel van die functies ook terug te vinden zijn in de standaard app van Tesla, biedt de Remote S-applicatie meer aan. Zo zien we Wong de toeter bedienen, de lampen aan- en uitzetten, de deuren op en dicht doen en de oplaadopening open en dicht doen. Ook kan hij zien hoeveel stroom de auto nog heeft, kan hij het dak open en dicht doen en de temperatuur binnen de auto regelen.

Klinkt natuurlijk hartstikke leuk allemaal, maar we denken dat deze app in de praktijk maar weinig gebruikt zal worden, aangezien er wereldwijd nog niet heel veel mensen met zo'n auto óf een Apple Watch zijn (laat staan allebei). Onduidelijk is momenteel nog wanneer de Apple Watch naar Nederland toe komt. Volgens de laatste geruchten kan dan nog wel eens in juni gaan gebeuren, terwijl eerder werd gesproken over een datum in mei. Wanneer het ook is, Apple zal het meteen bekendmaken wanneer het kan. Maar dat kan nog even duren.