Horlogemerk Michael Kors brengt dit jaar twee nieuwe Android Wear-horloges uit. Ook heeft de fabrikant op horlogebeurs Baselworld een viertal nieuwe hybride smartwatches laten zien.

Access

Het strak vormgegeven Android Wear-horloge voor mannen heet Michael Kors Acces Grayson. Het speels ontworpen Android Wear-dameshorloge heet Michael Kors Access Sofie.

Michael Kors is een dochtermerk van horlogefabrikant Fossil. De Sofie heeft een versierde bezel en ziet er slank uit. Veel details zijn er verder nog niet over bekend. De Grayson is een echt mannenhorloge in een stalen kast en een zakelijk uiterlijk. Voor beide horloges zijn verwisselbare bandjes verkrijgbaar van de fabrikant.

Amoled-scherm zonder 'lekke band'

Deze Access-smartwatches hebben een volledig rond Amoled-scherm. Het lekke bandje van de Fossil Q Marshal is hier dus achterwege gelaten. Over de resolutie van het scherm is nog niets bekendgemaakt. Maar Fossil belooft betere resoluties dan horloges van eerdere generaties.

Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 staat erop. Er kunnen dus micro-apps op de horloges zelf worden geïnstalleerd zonder dat die afhankelijk zijn van een connectie met een smartphone met een moeder-app. Op de Michael Kors-horloges staat een My Social-app. Daarmee kunnen foto's van de Instagram-feed van de gebruiker als wijzerplaat worden gebruikt. De nieuwe Android Wear-horloges van Michael Kors zouden voor november dit jaar in de verkoop gaan.

Hybride smartwatches

De op Baselworld gepresenteerde hybride smartwatches van Michael Kors hebben een gewone, analoge wijzerplaat en daarachter is de slimme technologie verborgen. Er is een reeks nieuwe horloges gepresenteerd voor zowel mannen als vrouwen. De slimme functies van deze smartwatches blijven beperkt tot het doorgeven van notificaties en fitness-informatie. Die worden via een klein wijzertje aangegeven. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.