Micheal Kors

Horlogemerk Michael Kors heeft twee nieuwe smartwatches aangekondigd. De Michael Kors Access collectie draait om het besturingssysteem Android Wear. De klokjes zijn in goud of zwart te krijgen.

Fossil

Michael Kors is een submerk van Fossil. Fossil heeft eerder dit jaar aangekondigd om in 2016 met zeker honderd smartwatches te komen van de submerken Emporio Armani, Kate Spade New York, Chaps, Diesel, Fossil, Misfit en Skagen. De nu gepresenteerde Access-horloges vallen in de modieuze mannen- en vrouwenlijn.

Android Wear-horloge met gouden behuizing

De smartwatches zijn aangekondigd op horlogebeurs Baselworld 2016. Een van de Access-smartwatches heeft een gouden behuizing en band. Het andere model is donker en sportiever van aard. Beide smartwatches zijn voorzien van een voor het merk typische 'watchface' (wijzerplaat) plus zaken als een digitale chronograaf voor sportieve doeleinden. De nachtmodus laat een glimmende wijzerplaat zien. Die wijzerplaat is overigens voorzien van net zo'n 'lekke band'  als de Moto 360 van Motorola. De onderkant van het scherm blijft donker. Bij de gouden variant is de kleur aangepast.

Rond 350 tot 400 euro

De horlogebandjes voor deze smartwatches zijn uitwisselbaar, en te bestellen in leer of metaal. Ze gaa zo rond de 350-400 euro kosten en ze worden verkocht via de juwelier. Wanneer ze precies beschikbaar zijn is nog niet bekend, vermoedelijk verschijnen ze ergens in de herfst van dit jaar in de winkels.

Michael Kors heeft een video over de nieuwe smartwatches gemaakt, die we hieronder laten zien.