Er is een render opgedoken waarop we mogelijk de onaangekondigde Microsoft Band 2, inclusief gebogen scherm, te zien krijgen. De verwachting is dat Microsoft deze wearable begin oktober aankondigt tijdens een uitgebreid persevenement.

Is dit de Microsoft Band 2?

De verwachting is dat Microsoft op 6 oktober een aantal apparaten gaat aankondigen, zoals een nieuwe Surface Pro-tablet, Lumia-vlaggenschepen en natuurlijk een verbeterde versie van de fitnesswearable die Microsoft heeft: de Band. De Band is officieel nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar misschien komt daar verandering in tegen de tijd dat diens opvolger beschikbaar is. Inmiddels is namelijk duidelijk dat Microsoft de eerste Band meer als testobject in de markt heeft gezet, om te kijken of er animo voor een Microsoft-wearable is.

En die blijkt er te zijn, aangezien Microsoft achter de schermen heeft gewerkt aan een Microsoft Band 2. Daarvan zijn nu de eerste renders online verschenen, evenenals enkele technische specificaties.

  • Het design is gelijk aan de eerste Band, maar heeft een wat meer premium look gekregen;
  • Het scherm is nu gebogen en valt daardoor wellicht beter op de pols,;
  • Er zitten nu twee fysieke knoppen aan de zijkant;
  • Er zijn meer sensoren aanwezig;
  • De batterij heeft een upgrade gehad;

Het is nu nog even afwachten of Microsoft hem ook daadwerkelijk begin oktober aankondigt. De huidige versie werkt in elk geval met Windows Phone, Android en iOS. Daarnaast schijnt Microsoft nog te werken aan een Xbox-wearable device.

microsoft-band-2

microsoft-band-2-2