De Microsoft Band 2 is verdwenen uit de Microsoft Store en dat terwijl er geen zicht is op een nieuw model. Trekt Microsoft de stekker uit de wearable? Het bedrijf heeft al wel aangegeven de huidige hardware te blijven ondersteunen met software-updates.

Geen Microsoft Band 2 meer

Hoewel de Microsoft Band 2 niet in Nederland is verschenen, is het wel een opvallend apparaat om in de gaten te houden. Het heeft er namelijk nooit echt op geleken dat de software-gigant honderd procent achter de wearable heeft gestaan. En dat idee wordt nu flink verstevigd, aangezien de Band 2 nu uit de online Microsoft Store is verdwenen. Er zijn dus geen nieuwe modellen meer te bestellen en dat terwijl er ook geen derde variant van de fitnesstracker op de horizon te zien is. Zal Microsoft de stekker uit deze wearable gaan trekken?

Voor een apparaat als de Microsoft Band 2 bestaat ontzettend veel concurrentie. Het is een fitnesstracker met een redelijk groot scherm en dat betekent dat het kan concurreren met simpele fitnesstrackers, maar ook met uitgebreidere smartwatches. Maar daardoor kregen de Band en de Band 2 ook nooit echt de kans om ergens in uit te blinken, omdat het een product voor twee markten is. En op beide markten alleen al is er genoeg concurrentie. Microsoft heeft niets bekendgemaakt over toekomstige modellen van de Band.

Wel zal de huidige hardware worden voorzien van software-updates.

We have sold through our existing Band 2 inventory and have no plans to release another Band device this year. We remain committed to supporting our Microsoft Band 2 customers through Microsoft Stores and our customer support channels and will continue to invest in the Microsoft Health platform, which is open to all hardware and apps partners across Windows, iOS, and Android devices.