Microsoft heeft deze week een grote update voor de Microsoft Band wearable aangekondigd. De update voegt onder meer integratie met fiets-tracking-apps Strava en MapMyRide toe en brengt extra informatie over de door de sensoren verzamelde gegevens.

Via het Microsoft Health Web Dashboard, een website waarmee je jouw activiteiten kunt bekijken, zijn nieuwe 'insights' beschikbaar. Zo kun je nu je eigen data en prestaties vergelijken met een gemiddelde of andere gebruikers, gebaseerd op lengte en gewicht. Ook laat het dashboard voortaan zien hoe goed je lichaam herstelt tijdens een nacht slapen en welke vorderingen je op het gebied van fitness maakt.

Gebaseerd op hartslaginformatie kan de Microsoft Band nu ook het maximale volume aan zuurstof dat tijdens een oefening gebruikt wordt berekenen. Daarbij laat het systeem nu zien welke tijdstippen en dagen voor jou het meest geschikt zijn voor oefeningen, gebaseerd op de effectiviteit van reeds uitgevoerde oefeningen.

Microsoft laat ook weten dat de Microsoft Health-app voor Android, iOS en Windows Phone binnenkort van een update voorzien zal worden. Na deze update wordt gebruik gemaakt van de stappentellers die in veel smartphones te vinden zijn. Ook zonder Microsoft Band kan het Health-platform dan gebruikt worden.