rosoft heeft een update uitgebracht voor de Microsoft Band 2. De fitnesstracker krijgt hierdoor een sterk verbeterde batterijduur.

Vier uur meer

De batterijduur kan vier uur worden verlengd tijdens het fietsen of hardlopen. Een en ander is het gevolg van een nieuwe power saving modus voor de gps. In plaats van de Microsoft Band 2 voortdurend zijn locatie te laten vastleggen, gebeurt dat na de update met intervals. Daarmee wordt bezuinigd op stroom terwijl de afgelegde route toch wordt vastgelegd.

Health App

Mocht de eigenaar van de Microsoft Band 2 op pad gaan met een smartphone op zak, dan blijft de Health app op de smartphone de route gewoon geheel volgen en vastleggen. Ongeacht de batterijbesparende modus waarin de Microsoft Band 2 is gezet.

Gewicht-update

Behalve verbeteringen aan de batterijduur komt er ook een update aan voor de Health app zelf. Het is een update voor alle belangrijke platformen: iOS, Android en Windows Phone. Microsoft Health biedt na de update de gelegenheid om geregeld het gewicht van de sporter in te voeren. Dat moet handmatig. Maar daarna gaat de app er met allerlei grafieken en bmi-kaarten mee aan de slag, zodat het interessant wordt om te kijken hoe de gezondheid verbetert door te sporten en daarmee gewicht te verliezen.